Gyerekedzés

Gyerekeknek szóló küzdősport (brazil jiu-jitsu) alapú edzéseket tartunk a XII. kerületben a Hegyvidék Harcosai Küzdősport Akadémián kedden és csütörtökön.

A rendszeres sport már gyerekkorban személyiségfejlesztő hatású, fegyelmet, magabiztosságot ad, tiszteletre nevel, megtanít a szabályok betartására. Emellett fejleszti a mozgáskoordinációt, valamint pozitív hatással lehet a tanulmányi eredményekre is.

A brazil jiu-jitsu mozgáskultúrája nagyon közel áll a gyerekek mozgásvilágához (esés, bukfencezés, földön gurulás, stb..), illetve új, a bjj-re jellemző mozgásokat is elsajátíthatnak.

Idővel pedig, ahogy a gyerekek testben és tudásban egyaránt fejlődnek, természetesen van lehetőség versenyeken is részt venni.

Sportértéke mellett önvédelemre is alkalmas: az egyik leghatékonyabb harcművészeti ág napjainkban. A gyerekeknek korukból kifolyólag nem tanítunk veszélyes technikákat, az edzéseken a résztvevők teljes biztonságban és maximális, szakértő felügyelet mellett végzik a gyakorlatokat.

Célunk, hogy kialakuljon a gyerekekben a mozgás és a sportolás iránti vágy, hiszen a gyerekkorunkban elsajátított szokások az életünk végéig elkísérnek bennünket.

“Tévedés azt gondolni, hogy az a gyerek, aki valamilyen küzdősportot űz, agresszív és verekedős lesz. A tapasztalat az, hogy ennek az ellenkezője történik. Ezek a gyerekek a sport révén nemcsak jó erőnléthez jutnak, hanem fegyelmet, önmérsékletet is tanulnak (s pont azok fitogtatják az erejüket, akik nem járnak küzdősportra). Remekül betartják a szabályokat, s ha az edző azt mondja, hogy most küzdhetnek, de edzésen kívül soha, akkor azt lelkiismeretesen be is tartják. Ezzel pedig a feszültségüket, esetleges agressziójukat is levezetik, kitombolják magukat”
Belényi Bea gyógytestnevelő, mozgáspedagógus
“Sportol már a baba?” Kismama magazin, 2010 július

 

Edzések:

Kedd 15:00 – 16:00
Csütörtök 15:00 – 16:00

Helyszín: Hegyvidék Harcosai Küzdősport Akadémia, 1122 Bp. Csaba u. 7/A